2016 m. kovo 5 d., šeštadienis

Sausas plaukų šampūnas iš "Batiste"

Šįkart pakalbėkime apie procedūrą be kurios neapsieiname nei vienas - plaukų trinkimas. Šampūnų, kaip jau žinome, parduotuvėse galima įsigyti kokių tik nori - ir atstatančių, ir drėkinančių, ir maitinančių ir visokių kitokių -inančių. Yra ir visai kitokių šampūnų, visai kitokios konsistencijos, tinkančių situacijoms ''pramigau į darbą", "išvykau pastovyklauti į gamtą" ir pan. Taip, taip, kaip jau turbūt supratote, omenyje aš turiu sausuosius plaukų šampūnus. Jei dar konkrečiau, tai būtent sausąjį plaukų šampūną iš "Batiste".


Rinkoje šie šampūnai tikrai nebėra naujiena, bet aš juos atradau visai atsitiktinai, kai iš užsienio atostogų į Lietuvą grįžusi draugė parodė ir parekomendavo. Prisipažinsiu, pradžioje tikrai gan skeptiškai į jį žiūrėjau, nes plaukų higienos atžvilgiu esu gan konservatyvus žmogus. Skeptiškumas baigėsi kai draugės Batiste išbandžiau. Išbandžiau ir jau sekančią dieną išsiunčiau vyrą į parduotuvę ieškoti man sauso šampūno, nes man, kaip ir daugumai moterų, būna atvejų, kad reikia kažkur lėkti, ar nelauktai priimti svečius, o plaukams būna ne plovimo diena.
Taigi, apie Batiste. Aš įsigijau ir naudoju Batiste "Original", bet jų šios firmos yra ir daugiau rūšių, tad nesunkiai sau mėgstamą išsirinktų kiekviena. Šampūnai yra purškiamuose flakonėliuose (panašiuose kaip kad būna purškiami antiperspirantai), o flakonėliai būna dviejų talpų - 50 ml ir 200 ml. Draugės duotas išbandyti 50 ml, vyras, paskaičiavęs kaip pigiau išeina, man nupirko 200 ml. Tūrio atžvilgiu, 200 ml pakuotę pirkti apsimoka labiau, tačiau 50 ml labiau patogu įsimesti į rankinę ar į krepšį kažkur keliaujant. 50 ml kainuoja 1,99 EUR, o 200 ml - 4,99 EUR. Įsigyti galima daugelyje kosmetika prekiaujančių vietų, maniškis pirktas iš Eurokos.


Apie Batiste:

Sausas šampūnas  panaikina riebalus nuo galvos odos ir plaukų paviršiaus, juos atgaivina, suteikia švaraus žvilgesio ir tai atliekama be jokio vandens. 
„Batiste“- sausų šampūnų linija, kuri gelbėja plaukų priežiūroje. Tai puikus sprendimas neturint laiko, tačiau norint šukuoseną išlaikyti purią ir gyvybingą. Efektyvu, greita ir paprasta!
Naudojimas: Prieš naudodami gerai suplakite. Laikydami 30cm atstumu purkškite ant plaukų šaknų. Pirštų galais masažuokite plaukų šaknis tolygiai paskirstydami šampūną. Iššukuokite plaukus ir suformuokite šukuoseną.

Sudėtis:
Butane, Isobutane, Oryza sativa starch, Propane, Alcohol denat, Parfum, Limonene, Linalool, Geraniol, Benzyl benzoate, Distearyldimonium chloride, Cetrimonium chloride.

Paskaičius ir įvertinus sudėtį, sausas šampūnas prie ekologiškų toli gražu nebūtų priskiriamas, nes sudėtyje esantys komponentai gali alergizuoti, dirginti akis, plaučius, ilgai ir dažnai naudojant pati plauką ir galvos odą tikrai sausins ir alins, tačiau jei su saiku naudojamas, didelės žalos nepadarys.
Ar man patiko? Patiko, tačiau nei pati jo naudojimu piktnaudžiauju, nei Jums siūlau. Priemonė nėra brangi, puikiai atšviežina plaukų išvaizdą kuriam laikui ir yra patogi turėti krepšyje kažkur keliaujant, kur nebus galimybės išsiplauti plaukų įprastu būdu, taip pat puikiai pagelbėja kai reikia kažkur skubėti ir nesinori patirti to nemalonaus jausmo, kai tenka stresuoti ir raudonuoti dėl neplautų plaukų. Visgi, kad ir kaip patogu būtų plaukus trinkti sausuoju būdu, įprastas būdas -skystas šampūnas plius vanduo, Jūsų (ir mano) plaukams yra kur kas sveikesnis.

Iki kito karto!

- M -
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą